Stellan Rooth: ”Det var riktigt segt”

Sport Att det var första matchen efter jul- och nyårsuppehållet syntes lång väg – åtminstone vad det gäller HHK.
Sport • Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021

Att det var första matchen efter jul- och nyårsuppehållet syntes lång väg – åtminstone vad det gäller HHK. Det var passningar utan adressat, passningar i knähöjd, idé- och tempofattigt. – Det var riktigt segt att komma igång idag. Vi fick en alldeles för lång uppförsbacke idag, konstaterar HHK-tränaren Stellan Rooth. I de två första perioderna verkade HHK-spelarna vilsna på isen och drog på sig flera onödiga utvisningar. Gästande Värnamo var inte sena att utnyttja detta. – Två av målen är bjudningar från vår sida, menar Stellan. Målen han åsyftar var 0–2 när HHK hade tekning i offensiv zon, och 0–4 när man inte fick ut pucken ur egen förvarszon. Vi det första målet åkte man på en kontring som resulterade i mål, och vid det andra – De två första perioderna är riktigt dåliga från vår sida. Sen att vi rycker upp oss i tredje hjälper ju inte när vi ligger under med 0–4, säger Stellan. Efter lite omdisponering i kedjorna fick HHK tryck på Värnamo. Värnamo å sin sida spelade på resultatet och slog icing på icing. Det blev dock lite spännande på slutet i och med att HHK gjorde 2–4 mwed dryga fem minuter kvar. Värnamo fick sedan en spelare utvisad och Stellan Rooth chansade då med att plocka ut André Lundgren. Hemmalaget lyckades skapa en del halvchanser, men mer än så blev det inte. Däremot kunde Värnamo lyfta in 2–5 i tom bur. – Det enda positiva är väl att vi är igång igen, konstaterar HHK-tränaren Stellan Rooth krasst.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.