Stipendiater utsedda

Hässleholm En medicine studerande och en teologie studerande får då mottaga vardera 39 000 kronor, ur lagman Jörn Jacobssons hand, i samband med att det nya arbetsåret för Hässleholms tingsrätt officiellt inleds.
Hässleholm • Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

En medicine studerande och en teologie studerande får då mottaga vardera 39 000 kronor, ur lagman Jörn Jacobssons hand, i samband med att det nya arbetsåret för Hässleholms tingsrätt officiellt inleds. Dagen inleds med tingspredikan i Hässleholms kyrka, innan det blir samkväm i församlingshuset. Stipendiaterna är medicinaren Sara Kvist från Kristianstad och teologen är Therese Knutsson, Vinslöv. Båda i yngre medelåldern. Knutsson är uppväxt i Kristianstad men bor sedan länge inom Hässleholms kommun. Kvist är född i Hässleholm men numera bosatt i Kristianstad. Båda studerar vid Lunds universitet; helt enligt intentionerna i donatorns, framlidne småbrukaren Bertil Stensson, Sörby, testamente.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.