Annons

Stooges-gitarrist avliden

Personligt Ron Asheton, gitarrist och basist i legendariska The Stooges hittades död i sitt hem i Michigan på tisdagen, skriver NME.
Personligt • Publicerad 7 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Avlidnde Ron Asheton
Avlidnde Ron Asheton

Ron Asheton, gitarrist och basist i legendariska The Stooges hittades död i sitt hem i Michigan på tisdagen, skriver NME. Dödsorsaken är ännu inte fastställd men polisen i Ann Arbor misstänker inget brott utan mycket tyder på att Ron Asheton avled till följd av en hjärtattack. Han blev 60 år. Asheton var en av originalmedlemmarna i The Stooges och tillsammans med frontmannen Iggy Pop, basisten Dave Alexander och trummisen och tillika brodern Scott Asheton skapade Ron Asheton musikhistoria i början av 70-talet. – Jag är chockad. Han var min bästa vän, säger Iggy Pop i ett uttalande. Ron Ashetons riff hörs på bland annat låtar som I wanna be your dog och Down on the street. Efter det klassiska albumet Raw power från 1973 lämnade han The Stooges, som sedan splittrades. 2003 återförenades bandet igen och 2007 släppte de ett nytt album, The weirdness.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons