Annons

100 pingisungdomar stred om medaljerna

Skåne/Kristianstad Lite drygt 100 spelare deltog.
Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Fyrtal i ess. Här har ni de bästa spelarna i alliansens P13 och P11. Från vänster: Robin Sippola (tvåa i P13)
Fyrtal i ess. Här har ni de bästa spelarna i alliansens P13 och P11. Från vänster: Robin Sippola (tvåa i P13)

Lite drygt 100 spelare deltog. Flest spelare, 30 stycken, bidrog Tomelilla AIS med. Tais vann också mest, närmast bestämt fyra klasser. Till detta ska läggas tre B-klasstriumfer. Tioårige Jim Thiesen dominerade ännu en gång stort i P11, där han nu vann för tredje alliansen i rad. I de två tidigare allianserna har det varit fyrdubbelt Tais i P11-topp, men den här gången sprängdes kvartetten av en alliansdebutant, Isak Jönsson från Hörby UNF, som vann sin grupp efter triumf över bland andra Oscar Olofsson från Tais och sedan tog två segrar till innan Jim Thiesen stoppade framfarten i semin. I P13 bjöds det på tävlingens bästa spel. Vann gjorde Jimmy Åkesson för tredje alliansen i rad efter 3-0 i set i finalen över Skurups Robin Sippola. Här hade dock Sippola, som valde att spela i P13 i stället för den P11 han hade kunnat medverka i, 10-6 i det tredje setet, men Åkesson vände och vann. I kvartsfinalen gjorde Robin Sippola sin starkaste match och betvingade Simon Persson från Tais med 3-1 efter fyra knallhårda set.

Tais vann även F13 genom Elina Johansson och U20 genom Johanna Vogel-Lindskog. I yngsta flickklassen, F9, dominerade åter Köpingebro och för andra alliansen i rad segrade Kornelia Jönsson efter en ren klubbfinal. I F11 vann Skurups Ellinor Nilsson efter finaltriumf över de två tidigare allianserna nummer 1, Sara Månsson från Ajax i Borrby. I yngsta pojkklassen ställde Sjöbo BTK upp med sex spelare. Samtliga tog sig till A-slutspelet, men ingen av dem lyckades vinna. Sjöbospelarna snuvades på segerkonfekten av hemmaklubben Degebergas Hugo Arvidsson, som slog Lucas Andersson i kvarten, alliansdebuterande Robin Nilsson i semin och slutligen Edvin Nilsson i finalen.

Närmast att slå Degeberga-Hugo var Lucas Andersson, som missade två setbollar och därmed chansen till ett femte och avgörande set. Sjöbo var sålunda alls inte långt ifrån att lägga vantarna på samtliga semifinalplatser. Redan lördagen den 24 januari går nästa alliansdeltävling, detta i Borrby sporthall med BTK Ajax som arrangör.

Jonny Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons