Brons för Skånetjejerna

Sport Skåne blev klart för kvartsfinal efter segrar mot Värmland och Örebro samt förluster mot Småland och Stockholm i gruppspelet.
Sport • Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Skåne blev klart för kvartsfinal efter segrar mot Värmland och Örebro samt förluster mot Småland och Stockholm i gruppspelet. I kvarten mötte skånskorna Västerbotten som besegrades med 5–1. I matchen, som var betydligt jämnare än vad siffrorna visade, var Ellen Tillman en av Skånes målskyttar. I semin väntade slutsegrande Uppland som efter en jämn match vann med 2–1. Enda skånska målskytt var Rökes Ellen Tillman. För Skåne var bronset en stor framgång då det varit klent med framgångar för tjejerna under de senaste åren. För de skånska F15-killarna, utan lokalt inslag, gick det sämre. Laget blev utslaget i kvartsfinalen efter sudden mot Södermand. Här blev slutsegrarna Stockholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.