Inget landslagsspel för ”Henke”

Sport Tidigare i veckan gav Marseille upp försöken att värva Henrik Larsson.
Sport • Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivfoto: Anders Wiklund/Scanpix
Arkivfoto: Anders Wiklund/Scanpix

Tidigare i veckan gav Marseille upp försöken att värva Henrik Larsson. På torsdagen kom beskedet att han inte följer med på landslagsturnén och i helgen går kontraktet med Helsingborg ut. Framtiden på fotbollsplanen är alltjämt osäker för Henrik Larsson. Men beslutet om att inte åka till USA togs tillsammans med förbundskaptenerna. – I Henriks fall har vi tagit ett gemensamt beslutat att han avstår resan eftersom han inte tagit något beslutat om sin fotbollsframtid, och därför inte kommer att börja träna fotboll i nuläget, säger förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i ett pressmeddelande. Även målvakten Eddie Gustavsson avstår turnén efter klubbytet till Salzburg. Som ersättare har Johan Dahlin, Lyn, kallats in, som därmed gör A-landslagsdebut. Däremot har ingen ersättare för Larsson ännu kallats in.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.