Nytt avvisningsbeslut

Markaryd Han fick inte mycket tid på sig att överklaga dessutom, och kan bli hämtad varje minut av polisen.
Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
– Det är ingen mening att bli arg längre
– Det är ingen mening att bli arg längre

Han fick inte mycket tid på sig att överklaga dessutom, och kan bli hämtad varje minut av polisen. – Man kan aldrig förstå hur de tänker på Migrationsverket. Han fick nu tre veckor på sig att överklaga, beskedet sändes 23 december, och sedan stängde verket, säger Harald Takvam. Hos vilken Reza den 26 januari jobbat och skött sig i jämnt fem år. – Utvisningen är märklig, inte minst sett till varför en del andra får stanna. Ännu märkligare är att Migrationsverket anser att riskerna "hypotetiska", trots flera rapporter om att avvisade både mördas och misshandlas i Kabul. Dock har Migrationsverket också denna gång funnit Rezas egentliga hemort som alltför farlig – han utvisas till Kabul, trots att flera FN-organisationer förra året begärde att Sverige skall sluta avvisa flyktingar dit. För att det är en mycket farlig plats för flyktingar från andra regioner. – Det är inte ens någon mening med att bli arg. Men jag trodde att jag nu skulle slippa bli utvisad, säger Reza som mitt under arbetet kostar på sig ett leende. En del av Migrationsverkets motiveringar tål att citeras. "Reza Rezai är en frisk man i arbetför ålder, som uppgett sig sakna socail nätverk i Kabul. Reza Rezai har som fri man rätt att skaffa sig ett arbete och registrera sig i landet". Och "Hans fruktan kan inte anses välgrundad", skriver verket. Synpunkter som Migrationsverket numera är helt ensamma om Ingen kan längre räkna hur många avvisningar det beslutats om för Reza. Och varför detta sker.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.