”Risk för lönedumpning”

Hässleholm – Vi är inte lika positiva som majoriteten i kommunstyrelsen till tjänstedirektivet, säger socialdemokraternas gruppledare Tommy Nilsson och vänsterns gruppledare Per-Åke Purk i en skriftlig reservation, sedan majoriteten klubbat ett yttrande över en departementspromemoria på onsdagen.
Hässleholm • Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi är inte lika positiva som majoriteten i kommunstyrelsen till tjänstedirektivet, säger socialdemokraternas gruppledare Tommy Nilsson och vänsterns gruppledare Per-Åke Purk i en skriftlig reservation, sedan majoriteten klubbat ett yttrande över en departementspromemoria på onsdagen. De båda befarar att entreprenörer kan komma att konkurrera inbördes med olika sociala villkor för de anställda. Även sverigedemokraterna är kritiska och anser att kommunens remissvar borde ha en tydlig kritisk hållning. – Det är vår absoluta uppfattning att beslut gällande lagar och villkor för tjänster på arbetsmarknaden i Sverige också ska fattas i Sverige helt utan EU:s inblandning, skriver partiet i sin reservation.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.