HHF tar sig upp på allt fastare mark

Sport HHF har sannerligen konserverat formen över juluppehållet.
Sport • Publicerad 9 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Joel Stolt gjorde en mycket bra match mot Mörrum. Han missade bara ett avslut från sin högerkant och satte sju bollar. Patric Berg/Arkiv
Joel Stolt gjorde en mycket bra match mot Mörrum. Han missade bara ett avslut från sin högerkant och satte sju bollar. Patric Berg/Arkiv

HHF har sannerligen konserverat formen över juluppehållet. Mot Mörrum tog Conny Jönssons grabbar tredje raka segern och spelade fjärde raka matchen utan förlust. Trots att laget saknar fyra-fem ordinarie spelare. –Ja, nu går det bra, konstaterar Jönsson. Igår kastade han in den första 92:an i a-lagets hetluft. Och Simon Ottosson blev till och med målskytt i debuten i seniorsammanhang! HHF-tränaren konstaterar att det är viktigt att vinna på bortaplan. -Framförallt så kan vi slappna av lite mer i anfallsspelet. Det är inte lätt när man spelar måstematcher. Det är lätt att det blir stressat i anfallet och då slutar man tänka. I Mörrum följdes lagen åt under den första halvleken. Men en kvart in på andra halvlek gjorde HHF det matchavgörande rycket. Med starkt försvarsspel, där framförallt Håkan Jönsson och Jakob Sivertsson drog ett tungt lass, och en stabil Ulf Nordqvist mellan stolparna drog gästerna ifrån. Samtidigt var kämpastarke Jesper Kristiansson inblandad i tre mål. -Uffe räddade 50 procent av skotten och det är mer än godkänt. Han har betytt mycket för oss. HHF skaffade sig en ledning med tre-fyra bollar. Mörrum hade bränt sitt bästa krut och orkade aldrig ta sig ifatt. -Det kändes rätt så stabilt, tycker en belåten Conny Jönsson som direkt efter segern i Blekinge skickade iväg Joel Stolt och Jesper Kristiansson till Stockholm där duon spelar JSM med IFK Kristianstad i helgen. Just Joel Stolt gjorde en mycket bra match mot Mörrum. Han missade bara ett avslut från sin högerkant och satte sju bollar. -Extra roligt med Joel. Han började säsongen strålande, sen gick det lite trögt men nu var han strålande igen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.