NOTISER Ulvarydsområde i problem

Markaryd MARKARYD.
Publicerad 9 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

MARKARYD. Med Länsstyrelsens beslut om att upphäva kommunfullmäktiges beslut om detaljplan för Misterhult 2:18, följer samma problem för utvidgningen av Ulvaryds industriområde. Vilket också gör att kommunens möjlighet att erbjuda industrimark kraftigt reduceras. Liksom i fallet Misterhult 2:18, har detaljplanen för att utvidga Ulvarydsområdet norrut överklagats av Sydvatten AB. Och från länsstyrelsen har det redan aviserats att samma bedömning kommer att ske. Just nu har kommunen andra bekymmer med Ulvarydsområdet. dels har en nyetablerad firma ifrågasatt varför de inte fått mark till samma regler som grannen. Som gett ett annat pris för sin mark. Vägsamfälligheten Ulvaryd-Göshult har också ifrågasatt varför det ännu inte uppsatts rimlig skyltning vid infarten till vägen från industriområdet. Som missas av många. Vajerräcken räddar liv MARKARYD. På torsdagsmiddagen räddade vajerräckena ännu en person från skador. Då inträffade en trafikolycka på E4:an utanför Markaryd. Det var personbil som körde in i vajerräcket, och inga personskador rapporteras från olyckan. Hittar fler bestulna KRONOBERG. I den omfattande stöldutredning där Kronobergspolisen ställde ut stöldgodset på torsdagen, har stöldgods från sju villainbrott identifierats. Hittills har stulna föremål från sju villainbrott (fyra i Växjö kommun, två i Lessebo kommun, ett i Alvesta kommun) anträffats. Målsägande har vid visningen anträffat saker som de inte hade uppmärksammat var stulna. Sju misstänkta personer är häktade för häleri i utredningen efter omfattande beslag av misstänkt stöldgods. Hittills finns inget i utredningen som tyder på att gods från villainbrott har anträffats från annat håll än Kronobergs län och närliggande län. Eventuellt kommer Kronobergspolisen längre fram i utredningen att genomföra visning av det gods som inte har kunnat knytas till några brott, för drabbade villaägare. Arrangerar allsångsträff STRÖMSNÄSBRUK. PRO och ABF arrangerar en allsångsträff 19 januari. I Folkets Hus, mellan 14 och 16, skall Karl-Ingmar Jonasson och Jarl Holmqvist både leda allsång och underhålla vad som förhoppningsvis blir ett sångsugen och stor publik. Matsedlar Matsedel för Markaryds kommuns skolor. Måndag: Köttbullar, stuvade makaroner. Tisdag: Ugnsstekt falukorv, potatismos. Onsdag: Kokt fisk, persiljesås, potatis, varma grönsaker. Torsdag: Pastagratäng med skinka. Fredag: Kött-& grönsakssoppa, mjukt bröd, pålägg, frukt. Matsedel för matdistribution och servicehus i Markaryds kommun. Måndag: Korv stroganoff, ris. Tisdag: Anjovisgratinerad fisk, potatismos. Onsdag: Pannbiff, stekt lök, sås, potatis. Torsdag: Potatis o löksoppa m frikadeller. Fredag: Pasta m köttfärssås. Lördag: Stekt fisk, sås, potatis. Söndag: Gratinerad kassler m ananas, potatis. Matsedel för matdistribution i Skånes Fagerhult. Måndag: Panerad fisk, remouladsås, potatis. Tisdag: Köttbullar, potatis. Onsdag: Ärtsoppa m skinka, pannkaka. Torsdag: Korv stroganoff, potatis. Fredag: Pytt i panna, stekt ägg, rödbetor. Lördag: Sill, potatismos. Söndag: Kalops, potatis, rödbetor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.