Annons

Vinslöv räckte inte till

Sport -Det var ju lite vinna eller försvinna, suckar han.
Sport • Publicerad 9 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Växjö blev för svåra för Vinslöv. Bortalaget vann med 31-28. Foto: Ulrika Ottvall
Växjö blev för svåra för Vinslöv. Bortalaget vann med 31-28. Foto: Ulrika Ottvall

-Det var ju lite vinna eller försvinna, suckar han. Är ni borta från toppstriden nu? - Tror det. Det är betydligt närmare neråt och vi får i första hand inrikta oss på att stanna kvar. -Det spelet vi har haft i år räcker inte till en kvalplats uppåt. Men det finns mer att hämta och man ska aldrig säga aldrig. VHK:s insats mot Växjö var inte dålig, men det hade krävts mer för att slå ett riktigt bra Växjölag. Efter 14-14 i paus kopplade gästerna greppet direkt i andra halvlek och gick ifrån till en 18[Pratminus]15-ledning. Vinslöv hamnade aldrig hopplöst efter i målprotokollet, men varje gång hemmalaget närmade sig ryckte Växjö. -De är bättre än oss, har bättre bolltempo och bättre struktur i spelet, säger Uffe Larsson. -Vi har våra chanser, men saknar den där "finishen". Vinslöv missade för många lägen offensivt och lyckades inte stänga till bakåt. Dessutom vann gästerna målvaktsmatchen klart, speciellt i andra halvlek då Kristoffer Sjölin kom in och storspelade i bortakassen. -Försvarsspelet är för dåligt och vi har för lite räddningar. Offensivt är det inte så bedrövligt, vi gör 28 mål, påpekar Larsson. Matchen såg körd ut när Växjö gjorde 23[Pratminus]28. Men Vinslöv gav inte upp och kom så nära som 28[Pratminus]30. Och vid 28[Pratminus]30 kom Patrik Ozimek fri och hade chansen att verkligen skapa nerv. Sjölin i gästernas mål räddade dock och därmed var saken klar. Ozimeks miss var signifikativ för VHK-insatsen. Hemmalaget var inte chanslöst, en seger kändes inte omöjlig, men det där lilla sista saknades i de avgörande lägena. Christopher Björklund fick som vanligt finna sig i att bli punktmarkerad i större delen av matchen, men han prickade ändå in sju mål och var vassast i VHK. Per Muhr bröt handen under juluppehållet och Christoffer Olsson har hämtats från Åhus för att ersätta Muhr. -Han var riktigt bra i en träningsmatch. Idag kommer han inte riktigt in i det, men vi hoppas att han kan fylla luckan efter Pelle, säger Uffe Larsson om nyförvärvet. Något du är nöjd med idag? -De är lite bättre, men vi är där och slickar och är inte långt borta trots att vi möter ett bra lag, säger Uffe Larsson. Som sagt. Vinslöv var nära. Men nådde inte ända fram.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons