Henrik Larsson väntar med fotbollen

Sport - Jag har inte valt bort något och att jag inte följer med har ingenting med innebandyn att göra, säger han till HD.
Sport • Publicerad 10 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
vet fortfarande inte när han gör comeback i fotbollen. Foto: Scanpix/Arkiv
vet fortfarande inte när han gör comeback i fotbollen. Foto: Scanpix/Arkiv

- Jag har inte valt bort något och att jag inte följer med har ingenting med innebandyn att göra, säger han till HD. - Jag har inte rört en fotboll sedan landskampen mot Holland och känner mig således inte hundraprocentig. Bland annat har det med fysiken att göra. Jag måste köra vissa styrkegrejor för att vara redo. Fotboll innebär en påfrestning på helt andra muskler och jag har som sagt inte varit i gång på två månader. Ska jag vara med i landslaget måste jag känna att jag kan prestera annars blir det bara fel. Både mot laget och mig själv. Det här har jag talat om för förbundskaptenerna och det är inget konstigt. Henrik Larsson vet inte när han gör comeback i fotbollen. Till HD säger han att han inte kommer att träna fotboll nästa vecka heller. - Först och främst måste jag få tillbaka suget efter fotboll. Vi får se vad som händer. I helgen går Larssons kontrakt med Helsingborgs IF ut. Flera fotbollsklubbar har visat intresse för honom.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.