Röke åkte på storförlust

Sport Göteborgarna leder division ett södra.
Sport • Publicerad 10 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Göteborgarna leder division ett södra. De är dessutom seriens allra mest målglada gäng. Och de spelar med ett enormt självförtroende som många segrar i ryggen oftast ger. - Självförtroende är oerhört viktigt i innebandy, och de spelar därefter just nu. De var ruggigt bra, säger Kent Johannesson om de övermäktiga motståndarna. Röketränaren var av förklarliga skäl imponerad över serieledarens starka insats. Men samtidigt påpekar han att de stora segersiffrorna ljuger en aning. Och då tänker han inte enbart på att gästerna åkte på ett baklängesmål efter att enbart 27 sekunder var spelade. Det var förstås den sämsta tänkbara starten. - Men sedan spelar vi upp oss. Även om de har det allra största bollinnehavet, så skapar vi ändå de vassaste chanserna i den första perioden. Vi hade flera klara målchanser, men brände samtliga, säger Kent Johannesson. Samtidigt gjorde Göteborg mål på nästan alla chanser som laget fick, och hemmalaget ledde med hela 5-0 efter den första perioden. I den andra perioden reducerade Röke till 1-5 genom Fredrik Elliot, framspelad av Niklas Larsson, och det reduceringsmålet skakade lite liv i matchen igen. Men Rökes uppenbara oförmåga att lyckas framför mål fortsatte. - De har flytet som ett topplag brukar ha, och när de får utdelning till 6-1 så rasar det för oss- Tyvärr blir förlustsiffrorna väl stora, påpekar Kent Johannesson. Men trots den förnedrande förlusten mot seriens bästa lag, så var Röketränaren inte alls modlös. Tvärtom, såg han framåt med optimism. - Göteborg tog oss lite på sängen genom att de pressade oss så högt på planen direkt. Vi blev enormt stressade av deras spel. Men samtidigt är det bara de som spelar på ett sådant vis i serien, det är svårt att försvara sig emot, säger Röketränaren. Även om det blev ett rejält siffermässigt bakslag för Röke, så klarade sig glädjande nog ungdomskedjan på ett bra sätt. Joakim Larsson, Robin Thuresson och Jacob Eliasson spelade bara 0-1 i sin del av matchen. I två perioder. Sedan fick de unga grabbarna vila. - Vi har ju matchen på söndag med juniorerna att tänka på. De möter Pixbo i åttondelsfinal i J18-slutspelet, säger Kent Johannesson, som alltså stannar i Göteborg hela helgen.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.