Sundin mållös i hemmadebuten

Sport Med cirka två minuter kvar av matchen, precis efter att Henrik Sedin spelat fram till brodern Daniel som satt kvitteringen 4—4, drog Sundin på sig en utvisning vilket blev ödesdigert för Vancouver.
Sport • Publicerad 10 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Med cirka två minuter kvar av matchen, precis efter att Henrik Sedin spelat fram till brodern Daniel som satt kvitteringen 4—4, drog Sundin på sig en utvisning vilket blev ödesdigert för Vancouver. St Louis fick spela den sista delen av matchen i numerärt överläge, vilket de tog vara på genom ett mål av Brad Boyes där Patrik Berglund stod för assisten. Vancouver plockade ut målvakten och Brandon Crombeen kunde fastställa slutresultatet till 4—6 i tom bur. Om sin egen insats sade Sundin till NHL:s officiella hemsida att det kändes "okej", men att toppformen var långt borta. - Det finns fortfarande en hel del arbete kvar att göra med timingen. Det kommer att gå upp och ner, sade svensken. Vancouvers coach Alain Vigneault sade att Sundin hittills arbetat väldigt hårt för att komma i form, men framhöll också att det fanns mycket kvar att förbättra. - Det kommer att ta tid, sade han. Columbus besegrade Washington med 3—0 på bortais. Med åtta ordinarie spelare borta svarade Columbus för en heroisk insats. Washington, som inför nattens möte hade sju raka segrar, kunde inte få hål på Columbus målvakt Steve Mason, som gör sin första säsong i NHL. Mason motade hela 45 puckar, varav tolv enbart från Alexander Ovetjkins klubba, och höll nollan för sjätte gången i sin NHL-karriär. Columbus tog i och med segern viktiga poäng inför det kommande slutspelet.(TT)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.