Bergman tvåa i Oberhof

Sport Carl Johan Bergman fick en bra start i masstarten över 15 kilometer i tyska Oberhof.
Sport • Publicerad 11 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
slutade på en andraplats i dagens masstart över 15 kilometer i Oberhof Foto: Scanpix/Arkiv
slutade på en andraplats i dagens masstart över 15 kilometer i Oberhof Foto: Scanpix/Arkiv

Carl Johan Bergman fick en bra start i masstarten över 15 kilometer i tyska Oberhof. Efter att ha skjutit fullt i de fösta två skjutningarna drog han visserligen på sig en bom i det tredje skyttet — men gick ändå ut som etta från vallen. I det sista skyttet bommade dock Bergman ett skott, vilket öppnade upp för österrikaren Christoph Sumann. Sumann (också han två bom totalt) vann till sist med 9,7 sekunder före Bergman. Björndalen var ytterligare två tiondedelar bakom. Björn Ferry (två bom) slutade som 15:e man, 1.21,1 efter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.