Brasiliansk mittfältare klar för Malmö FF

Malmö Representanter för MFF har följt 24-åringen sedan i somras, bland annat på plats i Brasilien vid flera tillfällen.
Malmö • Publicerad 11 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
gick det att läsa på den brasilianska klubbens hemsida att Ricardo är klar för en svensk fotbollsklubb.
gick det att läsa på den brasilianska klubbens hemsida att Ricardo är klar för en svensk fotbollsklubb.

Representanter för MFF har följt 24-åringen sedan i somras, bland annat på plats i Brasilien vid flera tillfällen. - Han är en modern ytterback som är bollskicklig både i det offensiva och defensiva spelet. Han är väldigt rutinerad för sin ålder med över hundra matcher i högsta serien i Brasilien, säger MFF-tränaren Roland Nilsson i ett pressmeddelande. Ricardo Ferreira da Silva är hämtad från det brasilianska serie A-laget Coritiba och har spelat 149 matcher i den högsta brasilianska ligan. da Silva tränade under måndagsförmiddagen med klubben. MFF, som kallat till en pressträff på måndagsförmiddagen, bekräftade nyförvärvet under dagen. Malmö FF:s ledning jobbar för högtryck för att formera en slagkraftig trupp till säsongen 2009. Klubbens intresse för 24-åringen uppdagades tidigt i helgen av Kvällsposten, som fångade mittfältaren på bild tillsammans med Hasse Borg och Malmö FF:s brasilianska försvarare Gabriel, när han besökte landet med sin agent. Och på söndagen gick det att läsa på den brasilianska klubbens hemsida att Ricardinho är klar för en svensk fotbollsklubb. Av texten framgick också att Coritiba hade för avsikt att behålla sin vänsterytter men att Ricardo inte kunde tacka nej till det lukrativa budet från Sverige. Skånskan Sport var på söndagskvällen i kontakt med MFF:s tränare Roland "Rolle" Nilsson som bekräftade att de kommer att skicka ut ett pressmeddelande snart och Hasse Borg som, lite kryptiskt, angav att det kommer kommentarer om spelare under måndagen. Förutom Daniel Larsson, som förra veckan blev klar från den allsvenska konkurrenten BK Häcken, och Ricardo Ferreira da Silva, har MFF sedan tidigare skrivit kontrakt med David Durmaz från Gais till säsongen 2009. Huruvida anfallaren Ola Toivonen är en man för det ljusblå matchstället under vårsäsongen eller om han i stället får prova proffslivet i PSV Eindhoven är fortfarande ett stort frågetecken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.