Finjasjöns is höll för tävling

Hässleholm Visserligen kan det under de här omständigheterna bli kort varsel för de tävlande, men trots detta fanns hela 28 anmälda när tävlingen drog igång på söndagsmorgonen.
Hässleholm • Publicerad 11 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Peter Nilsson
Peter Nilsson

Visserligen kan det under de här omständigheterna bli kort varsel för de tävlande, men trots detta fanns hela 28 anmälda när tävlingen drog igång på söndagsmorgonen. Säkert lockade av de 3 000 kronor i prispengar som stod på spel. Då hade klubbmedlemmar gjort en mätning av isens tjocklek redan under lördagen. De 12 centimetrar som då uppmättes utökades troligen med ytterligare någon centimeter under natten till söndagen. – Men vi utesluter ändå inte att det kan finnas vissa förrädiska punkter, så alla tävlande måste vara försedda med isdubbar, säger Peter Nilsson i fiskevårdsföreningen. Fyra timmar senare kunde han konstatera att nästan alla tävlande lyckades väga in fisk som de pimplat upp genom hål i isen. Och eftersom endast abborrar räknas så var det en och annan mört som snabbt försvann samma väg de kom upp. Största fiskelyckan fanns hos Svend Aage Sörensen som drog upp hela 2,45 kilo. Prispengar fick också Leif Nilsson med 1,86 kilo och Hans Andersson med 1,53 kilo. Juniorpriset gick till Linus Magnusson som lyckades dra upp 0,88 kilo.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.