Hässleholm skrällde ordentligt

Sport Lagets tränare Stellan Roth var riktigt nöjd efter matchen.
Sport • Publicerad 11 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Lagets tränare Stellan Roth var riktigt nöjd efter matchen. – Vi arbetade och kämpade mycket bra. – Det var en klar uppryckning jämfört med hemmapremiären mot Värnamo konstaterar Roth som erkänner att man hade marginalerna med sig i denna match. Hässleholm var effektiva i den första perioden och gjorde tre mål på sju skott. Daniel Söderberg inledde målskyttet efter 5,50. Andreas Bergström utnyttjade ett friläge efter drygt halva perioden. Joel Fantenberg drog sedan på sig HHKs första utvisning. HHK klarade boxplay spelet. Joel hade varit inne bara två sekunder då Henrik Olsson gjorde 0-3 på en kontring. - Vi gjorde mål på våra chanser i den här matchen analyserar Stellan. – Vår taktik som gick ut på att spela enkelt fungerade i den här matchen avslutar han och konstaterar att det var en oerhörd viktig seger i den jämna serien. Alvesta kom in matchen med två mål under första halvan av andra perioden. Målskyttar var Mikko Palotic och Tobias Gustavsson. HHK fick en jättechans att öka på ledningen då man fick spela powerplay fem mot tre efter drygt halva perioden. Man misslyckades dock och åkte på en utvisning av Daniel Söderberg. Alvesta kvitterade genom Johan Carlsson efter 8,54 i den tredje perioden. Matchen stod sedan och vägde. Nästa mål som skulle bli matchavgörande gjorde Henrik Olsson i boxplay efter 10,08. Alvesta plockade ut målvakten i slutet av matchen och det resulterade i ytterligare ett mål för HHK genom Daniel Söderberg. Priset till bäste Hässleholmspelare gick till målvakten Pontus Pramle med förflutet i Alvesta. I ett övrigt stabilt lag kan de båda matchvinnarna Daniel Söderberg och Henrik Olsson få ett omnämnande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.