Sundins första mål för Vancouver

Sport San Jose tog sedan ledningen i den andra varpå Daniel Sedin gjorde sitt 21:a mål för säsongen och kvitterade med cirka fem minuter kvar av perioden.
Sport • Publicerad 11 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
firar sitt första mål för Vancouver. Foto: Scanpix
firar sitt första mål för Vancouver. Foto: Scanpix

San Jose tog sedan ledningen i den andra varpå Daniel Sedin gjorde sitt 21:a mål för säsongen och kvitterade med cirka fem minuter kvar av perioden. I den sista perioden kunde Vancouver dock inte hålla emot. Patrick Marleau gjorde två mål för sitt San Jose och fastställde slutresultatet till 2—4. Henrik Lundqvist och hans New York Rangers bortabesegrade Ottawa med 2—0. Lundqvist, som i veckan blev uttagen till sin första NHL All-Star match, motade 33 puckar och höll nollan för andra gången på tre matcher. "Henke" har totalt hållit nollan 19 gånger under sina fyra säsonger i NHL, samtliga i Rangerströjan. Lundqvist valdes till matchens lirare. Även Mikael Samuelsson valdes till matchens lirare när hans Detroit besegrade Buffalo med 3—1. Samuelsson assisterade Jiri Hudler i slutet av den andra perioden, Hudlers mål innebar då 1—1. Med cirka tre minuter kvar av matchen såg sedan Samuelsson själv till att avgöra matchen genom att överlista Ryan Miller i Buffalos bur, målet var Samuelssons tionde för säsongen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.