Gemensam tågtrafik över länsgränserna

Hässleholm På söndagen började tågen på sträckorna Köpenhamn-Göteborg och Köpenhamn-Alvesta att rulla.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

På söndagen började tågen på sträckorna Köpenhamn-Göteborg och Köpenhamn-Alvesta att rulla. Eftersom DSB First vann upphandlingen om sträckorna är det nu samma företag som kör tågen på båda sidor av Öresund. Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken, menar att det finns flera fördelar när tågtrafiken sköts av ett och samma bolag. – Vi behöver bara prata med en driftscentral och all tågpersonal får en gemensam arbetsgivare. Tack vare ett samarbete mellan länstrafikbolagen i södra Sverige är dessutom biljettsystemet enhetligt. Tidigare fanns olika biljettsystem för de olika länen, något som försvårade längre tågresor. På måndagen fanns politiker och företrädare för trafikbolagen på plats på stationer runt om i Skåne för att träffa resenärerna. Trots det flöt inte all trafik felfritt på morgonen. Tåget mot Alvesta var försenat med tio minuter. Anledningen var att tåget kom sent in på Malmö central – från Danmark.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.