Genombrott nära i utredning

Hässleholm Enligt vad Norra Skåne erfar är en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för stöld och ofredande sedan flera vittnen pekat ut honom i en fotokonfrontation.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt vad Norra Skåne erfar är en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för stöld och ofredande sedan flera vittnen pekat ut honom i en fotokonfrontation. Men ännu är ingen person gripen. Agneta Nyström, som arbetar som kriminalkommissarie vid polisen i Hässleholm, är mycket förtegen och vill inte kommentera tidningens uppgifter närmare. – Vi jobbar med det här ärendet och just nu väntar vi på provsvar från den tekniska undersökningen. Dessutom bedrivs vad vi kallar för inre spaning och vi får se vad det ger. Men det är riktigt att vi har en del uppslag och idéer att arbeta vidare med, säger hon. Polisen misstänker att gärningsmännen varit minst två – sannolikt ännu flera – och att de bor i eller har anknytning till Hässleholm. – Allt tyder i alla fall på det, säger Agneta Nyström. Det var natten till den 30 december som tjuvar bröt sig in och stal mängder av fyrverkeripjäser hos en försäljare i Höör. Raketerna och smällarna lastade de sedan i en lätt lastbil, som de stulit hos ett grannföretag, och begav sig mot Hässleholm. Mellan klockan 03.30 och 05.26 fick polisen mängder av påringningar från personer som väckts av ett öronbedövande smällande i olika delar av stan; bland annat vid Stadshuset, Tingshusgatan och Västerskolan. – Jag trodde först att det var något som hade exploderat, innan jag kravlade mig ur sängen och såg ljusspelet på himlen, säger ett vittne. Den stulna lastbilen, med en del kvarlämnade raketer, hittades tidigt på morgonen övergiven på Västerskolans parkering med dörrarna öppna, som om den övergetts i all hast. – Vi är fortfarande mycket intresserade av att få in tips om den här händelsen, säger Agneta Nyström.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.