Popsångaren Dave Dee är död

Personligt David Harman har avlidit i en ålder av 65 år.
Personligt • Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Dave Dee
Dave Dee

David Harman har avlidit i en ålder av 65 år. I slutet av 60-talet konkurrerade popgruppen Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich med de i dag betydligt mer välbekanta The Beatles. Bandet hade hitlåtar som Hold tight, Bend it och The legend of Xanadu. Mellan 1965 och 1969 låg de fler veckor på den brittiska singellistan än något annat band, inklusive kvartetten från Liverpool. På fredagen avled gruppens sångare David Harman efter att kämpat mot cancer en längre tid. Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich, som tog sitt namn från bandmedlemmarna, hade sin storhetstid på 60-talet, men de återförenades 1990 och gjorde sin sista spelning så sent som den 20 september förra året, uppger BBC. David Harman efterlämnar ex-hustrun Joanne, tre barn och Lesley, hans partner sedan två år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.