Sjöberg tillbaka som vinnare

Sport Hösten har annars mest handlat om Jalmar Sjöbergs magproblem.
Sport • Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Jalmar Sjöberg är klar för final i Bundesliga-slutspelet. Foto: Arkiv
Jalmar Sjöberg är klar för final i Bundesliga-slutspelet. Foto: Arkiv

Hösten har annars mest handlat om Jalmar Sjöbergs magproblem. Han har bara gjort en enda match sedan OS i Kina i augusti. Men när han till sist tycks ha fått kontroll över sin sjukdom igen, så har det börjat röra på sig på brottarmattan. Vi får tag på Jalmar Sjöberg i Finland, där han just nu är på landslagsläger. Han har tagit sig dit efter att i helgen ha säkrat en finalplats i Bundesliga med sin klubb Luckenwalder SC. –Efter att ha varit borta så pass länge som jag varit, så kändes det bra att komma igång. Och jag hade orken för att gå en tuff match och dessutom vinna, säger Jalmar Sjöberg. Det var semifinal i tyska ligan som gällde. En match-otränad Sjöberg ställdes i den tyngsta klassen mot sin svåra antagonist, ungraren Mihaly Deak-Bardos, som brottas för SVG Weingarten, och som även han var med i OS i Kina. –Inför helgens möte stod det 2–2 i inbördes matcher, men jag kände mig inte alls ringrostig och kunde vinna med 3–1, säger en nöjd Sjöberg. Luckenwalder svarade för en rakt igenom gedigen insats i semifinalen. Trots att det handlade om bortamatta så vann klubben från Berlin lagmatchen med 25–15. Därmed väntar nu två finalmatcher den 24:e och 31:a januari för Jalmar Sjöberg och hans klubb. –Det är stort ståhej kring de här matcherna, och det ska bli riktigt kul, säger Sjöberg, som i Tyskland målande nog kallas för "Das Schwedische Muskelpaket". Finalmatcherna med Luckenwalde krockar inte heller med elitserien här hemma, där BK Ore inleder mot Örgryte IS på bortamatta på lördag. –Nej, det enda som jag missar på hemmaplan är Cup Klippan, säger Sjöberg, som är bosatt just i Klippan. Även förra säsongen var Jalmar Sjöberg i final i den tyska ligan. Då blev det förlust för Luckenwalde. Nu ska två nya finalmatcher förhoppningsvis ge honom en titel, och dess-utom trillar det även in lite sköna pengar på bankkontot. 2009 har verkligen börjat på ett lovande sätt för det svenska muskelpaketet.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.