Skyddstillsyn för misshandel

Nyheter Det var i september som Älmhultsbon var på dans på Borgen i Osby.
Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i september som Älmhultsbon var på dans på Borgen i Osby. På dansgolvet, och senare på Borgens terrass, träffade han en ung man som studerar i Osby. Bråk uppstod, och Älmhultsbon slog till Osbyeleven på vänster ögonbryn. Av slaget ramlade mannen mot väggen. Han fick ett litet blödande jack på ögonbrynet, samtidigt som glasögonen gick sönder och trillade av. Vakterna tog hand om Älmhultsbon medan Osbyeleven gick hem, utan att behöva uppsöka läkare. Nu har rättegång hållits i Hässleholms tingsrätt. Älmhultsbon sa att han inte kom ihåg vad som hände på terassen, mer än att vakterna förde bort honom. Något slag mindes han inte. Men slaget bekräftas både av Osbyeleven och av ett vittne, och rätten anser därför att Älmhultsbon ska dömas för misshandel. Straffvärdet bedöms till en månads fängelse. Men rätten valde att istället döma ut skyddstillsyn, tillsammans med 40 timmars samhällstjänst till Älmhultsbon, som även tidigare har dömts för misshandel men som håller på att få ordning på sitt liv. Han ska också betala 7 400 kronor i skadestånd, dels för kränkning och dels för förstörda glasögon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.