Annons

Stora förändringar i tågtrafiken

Hässleholm En ny tidtabell, höjda biljettpriser, ny tågoperatör och ombyggnad av Lunds station kommer att påverka passagerare över hela Skåne.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Flera förändringar inom Skånetrafiken. Foto: Jörgen Ahlström
Flera förändringar inom Skånetrafiken. Foto: Jörgen Ahlström

En ny tidtabell, höjda biljettpriser, ny tågoperatör och ombyggnad av Lunds station kommer att påverka passagerare över hela Skåne. – Resandet i Skåne fortsätter att öka, vilket gör att det blir trångt på spåren, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken. – Det kräver ökat underhåll av tågen, utökning av ombordpersonal och lokförare och fler avgångar. De investeringarna kostar pengar, och därför höjs biljettpriset. Dessutom påbörjades ombyggnaden av Lunds station under måndagen, vilket innebär att en av perrongerna stängs för passagerarna. Fler avgångar ska samsas på färre spår under våren, och Skånetrafiken har förvarnat om ökad trängsel på perrongerna, samt störningar i trafiken. Ombyggnaden kommer att påverka trafiken ända fram till hösten. Eftersom så gott som alla tåg som går norrut genom Skåne passerar Lund kommer ombyggnaden att påverka en stor del av tågtrafiken i Skåne.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons