Hotade nattvandrare som vittnat

Nyheter Kvinnan ska i september förra året ha hotat en annan kvinna för att hon avlagt vittnesmål vid en huvudförhandling som berörde hennes pojkvän.
Publicerad 13 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan ska i september förra året ha hotat en annan kvinna för att hon avlagt vittnesmål vid en huvudförhandling som berörde hennes pojkvän. Pojkvännen dömdes till fängelse i två år för mordbrand och skadegörelse. Hotet har bestått av att 32-åringen ett flertal gånger via telefon sagt att kvinnan ska ta tillbaka sitt vittnesmål annars ska hon "få sota för det" och detta även om hon polisanmäler telefonsamtalet. Den hotade kvinnan och hennes familj har uppgett att telefonsamtalen varit obehagliga och att de varit oroliga för vad som ska hända. Kvinnan vittnade vid den aktuella rättegången sedan hon under en nattvandring tillsammans med andra nattvandrare upptäckt en mordbrand där nämnde pojkvän deltog. Den åtalade kvinnan medger att hon ringt den nattvandrande kvinnan men förnekar brott.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.