Moodysson ger ut bok

Kultur och Nöje \"Container\" är Lukas Moodyssons nionde diktsamling.
Publicerad 13 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Lukas Moodysson. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Lukas Moodysson. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

"Container" är Lukas Moodyssons nionde diktsamling. Han debuterade redan som 17-åring med "Det spelar ingen roll var blixtarna slår ner" och skrev flera böcker innan han slog igenom som filmregissör med "Fucking Åmål". Den 23 januari får hans senaste film "Mammut" svensk premiär, med internationella namn som Gael Garcia Bernal och Michelle Williams i huvudrollerna.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.