Regina Lund i japansk tv-show

Kultur och Nöje På torsdag reser programledaren Carolina Gynning med de nio tävlingsdeltagarna Regina Lund, Anna Book, Dogge Doggelito, Johannes Brost, Marie Picasso, Klasse Möllberg, Sandra Dahlberg, Kjell Eriksson och Tore Kullgren till Tokyo.
Publicerad 13 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
- Jag har aldrig varit i Japan
- Jag har aldrig varit i Japan

På torsdag reser programledaren Carolina Gynning med de nio tävlingsdeltagarna Regina Lund, Anna Book, Dogge Doggelito, Johannes Brost, Marie Picasso, Klasse Möllberg, Sandra Dahlberg, Kjell Eriksson och Tore Kullgren till Tokyo. Där ska de kastas rakt in i en japansk tv-studio med en japansk programledare och publik. I varje program åker en deltagare ut i tävlan om att mästra de allra knäppaste utmaningarna. De tävlande sätts på prov i ett antal olika lekar som avslutas med en utslagstävling där förloraren får lämna programmet. Till slut står en av kändisarna som segrare. Förutom kampen i tv-studion ska tittarna även få följa de medverkande i deras möten med den japanska kulturen. Deltagarna ska få uppleva Japan från alla möjliga och omöjliga vinklar.

– Jag har aldrig varit i Japan, men det har länge varit en dröm för mig att komma dit, säger Regina. Jag vill gärna studera deras kultur och det här ser jag som en fantastisk möjlighet. De lekfulla japanska tv-showerna har blivit världskända för sina osannolika tävlingar. – Det ska bli roligt att på plats få se hur showerna är, de är ju också en del av Japans kultur. Och jag tycker att man kan ha förståelse för att de i Japan, med sina strikta regler om man tänker från konfucianismen och framåt, med all disciplin och stränghet, har ett naturligt behov av att få släppa loss också. Regina tänker även ta tillfället i akt att möta filmproducenter, agenter och musikproducenter i Japan.

– Jag har fått förfrågan från Japan angående musik och skådespeleri, så det passar bra att ta en del möten. Min förläggare på Goodsongs i Köpenhamn har satt upp möten med några kontakter. Min första platta, Unique, gavs ut i Japan och texterna översattes till japanska. Regina har som bekant ett stort engagemang i fredsarbete och flyktingfrågor vid sidan av skådespeleri på scen och film, sång, författande med mera. Det kommer hon att fortsätta med. 2009 ska också bli året då hon får skratta mycket, har hon bestämt. – I dessa krigstider tycker jag att man kan fokusera på glädjen, lättheten och lyckan som man kan uppnå. Då är ett lekprogram på sin plats. "Life is a game, play it!" Jag överlevde en japansk tv-show får premiär på TV4 senare i vår.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.