SVT gör dokumentärer om alkoholism

Kultur och Nöje Serien kommer att bestå av vittnesmål från både nyktra alkoholister och anhöriga som berättar om sin tillvaro i alkoholens spår.
Publicerad 13 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
SVT gör dokumentärserie om alkoholism. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
SVT gör dokumentärserie om alkoholism. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Serien kommer att bestå av vittnesmål från både nyktra alkoholister och anhöriga som berättar om sin tillvaro i alkoholens spår. Alkoholexperter medverkar också och utreder bland annat vad som kan betraktas som normalkonsumtion av alkohol. Två av målen med serien är att fler ska våga börja prata om sina erfarenheter och att få fler att förstå farorna med alkoholmissbruk. Dokumentärserien består av åtta avsnitt och planerad sändningsstart är i höst, uppger GP.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.