”Det ska vara en kupp i varje gala”

Kultur och Nöje P3 Guld är överraskningarnas gala.
Publicerad 15 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Anders Johansson leder P3 Guld på lördag. Han planerar en kupp och är nervös inför alltför stora förändringar i programmet. Galan sänds i både P3 och SVT1. Foto: Mattias Ahlm/SR
Anders Johansson leder P3 Guld på lördag. Han planerar en kupp och är nervös inför alltför stora förändringar i programmet. Galan sänds i både P3 och SVT1. Foto: Mattias Ahlm/SR

P3 Guld är överraskningarnas gala. I alla fall om man får tro Anders Johansson. - Det ska vara en kupp i varje gala. Förra året hade jag planerat en kupp med mitt hår, men den blev struken. Nu när jag inte har håret kvar får jag planera något annat bus i stället. Det är andra året i rad som östgöten leder P3 Guld. I fjol fick Anders Johansson lära sig att ingenting blir som man har planerat. Manuset kan ändras i sista sekund. - En kort paus kan plötsligt bli lång. Då gäller det att veta vad man ska säga. Jag har stor respekt för människor som gör det här ofta och får det att se så lätt ut. Återförenas med Winnerbäck Familjen, Håkan Hellström, Miss Li, Kent och Hellacopters är alla nominerade till Guldmicken, värdens favoritpris. - Det var ju det man drömde om när man var ung med rockstjärnedrömmar, att få spela inför folk, säger Anders Johansson. Kanske får han möjlighet att ta hem priset nästa år. Till sommaren ska Anders Johansson återförenas med Snoddas, punkgruppen han startade tillsammans med Lars Winnerbäck, för en spelning på Hultsfred. Bandmedlemmarna har redan börjat repa, det har trots allt gått några år sedan de stod på Stora dansscenen 1993. - Det var bland det roligaste jag har gjort. Det här kan bli minst lika roligt, men på ett sätt har vi blivit gubbar, det är ett hot.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.