Fler viltolyckor förra året

Nyheter Någon sådan förekom inte förra året.
Publicerad 15 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Någon sådan förekom inte förra året. Så här många av de olika större djurslagen blev påkörda under 2008 i Skåne: Älg 176, kronhjort 75, dovhjort 138, rådjur 3 326 och vildsvin 645. Vid kollision med de här djuren och även med till exempel örn, utter, lodjur och varg är föraren enligt lag tvungen att göra polisanmälan och att märka ut olycksplatsen. Ofta blir det påkörda djuret skadat och måste då spåras i terrängen av jägare med specialtränade hundar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.