Statligt kultursamarbete med Skåne

Kultur och Nöje Avsiktsförklaringen undertecknades från Kulturrådets sida av ordföranden Mats Svegfors och generaldirektören Kennet Johansson och från Skåneregionens sida av kulturnämndens ordförande Rolf Tufvesson (KD) och kulturchefen Chris Marschall.
Publicerad 15 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Avsiktsförklaringen undertecknades från Kulturrådets sida av ordföranden Mats Svegfors och generaldirektören Kennet Johansson och från Skåneregionens sida av kulturnämndens ordförande Rolf Tufvesson (KD) och kulturchefen Chris Marschall. Skåneregionen är den enda regionen i landet som har övertagit Kulturrådets uppgift att fördela det statliga verksamhetsbidraget till de regionala kulturinstitutionerna och får för detta ett anslag på 152 miljoner kronor för 2009.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.