Annons

Commander Crowe årets häst

Sport Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) har utsett årets häst sedan 1958.
Sport • Publicerad 16 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021

Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) har utsett årets häst sedan 1958. Sedan några år deltar även svenska folket i omröstningen. Övriga nominerade vid travgalan i Göteborg var Opal Viking, Sahara Dynamite och Maharajah men de var chanslösa. Segraren fick 52 procent av rösterna. - Jag trodde inte att Commander skulle vinna så enkelt. Opal Viking gjorde det väldigt bra i fjol, men tydligen är min häst mycket populär, sade Puro. Solvallatränaren Stefan Hultman fick motta hela tre pris. Det största var utmärkelsen som årets tränare, han fick dessutom priset som tränare för årets sto Lie Detector och årets treåring Maharajah. - Jag är oerhört stolt och glad. Man lägger ned hårt arbete och har fantastiska medarbetare, sade Hultman och grät som vanligt floder av tårar. Årets kusk blev som väntat Örjan Kihlström. Han hade sitt bästa år någonsin 2008 med segrar i bland annat Kungapokalen (Dust All Over), Drottning Silvias Pokal (Lie Detector), Sprintermästaren (Dust All Over), Stochampionatet (Lie Detector), E3 (Maharajah), Kriteriet (Maharajah) och SM (Triton Sund). Totalt körde Kihlström in över 41 miljoner kronor. - Det är tacksamt att vara kusk när man får köra så fina hästar, sade den alltid lika blygsamme Örjan Kihlström. Nästa vecka kommer årets första höjdare för Kihlström — Prix d'Amerique med Triton Sund. - Vinner jag det så får jag nog vara nöjd för i år, sade Kihlström.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons