Macken blir en träffpunkt mitt i Östra Göinge

Nyheter – Sådär, nu ska vi se till att det här blir en träffpunkt för näringsliv, föreningar och kommun mitt i Östra Göinge, säger Torbjörn stolt.
Publicerad 16 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Sådär, nu ska vi se till att det här blir en träffpunkt för näringsliv, föreningar och kommun mitt i Östra Göinge, säger Torbjörn stolt. Medan den vita flaggan vajar mot den blå vinterhimmlen berättar Torbjörn Lindh, Sylvia Persson och Camilla Dahlström i Göinge Näringsliv om det nya projektet. – Vi har tagit över macken för 300 000 kronor och i den summan ingår även en projektansökan till länsstyrelsen som Byutveckling i Sibbhult (Bus) hade kommit långt med när de gick i konkurs. Vi har fått 457 000 kronor beviljade till en träffpunkt med turistinformation, försäljning av lokalt hantverk och en lokal outlet . Göinge hembygdsförening kommer också att vara med och bygga upp ett industrimuseum här, berättar Torbjörn Lindh. Idén är bara några månader gammal. – Vi trodde väl att Haki som finns precis här bakom kanske skulle vara intresserde. När vi förstod att Haki inte är intresserade tittade närmare på affären insåg vi att vi skulle kunna att gå in utan några större risker, förklarar Torbjörn. Köpesummen ligger på 300 000 kronor. Pengar som går att få igen genom försäljning av fastigheten. – Området är slutsanerat sedan tiden som bensinmack. Så nu ska vi köra igång med att måla, byta värmesystem och anlägga asfalt. Allt jobb kommer att utföras av företag som är medlemmar i Göinge Näringsliv, säger Torbjörn Lindh. Det stora tältet intill macken får Göinge Näringsliv utnyttja enligt Haki. – Det är där jag tänker mig en outlet. Vi på Göinge Näringsliv får ofta förfrågningar om just möjligheter till outlet av lokala företagare. Här skulle vi kunna samla sådant som företagen vill sälja som krukor, väskor och möbler. Här kommer också finnas plats för utställningar av olika slag, säger Torbjörn. I april maj ska allt vara klart för inflytt. – Till en början kommer vi hålla öppet under sommar halvåret. Sedan kan vi öppna upp vid speciella tillfällen under året. Det innebär också en utökning av Göinge Näringslivs personal med en tjänst, säger Torbjörn Lindh och spanar upp mot flaggan för att se att den hissats med loggan på rätt håll.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.