Artikeln saknar rubrik

Sport Tiderna förändras det är bara att acceptera, även om vissa har svårare att erkänna det än andra.
Sport • Publicerad 17 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Tiderna förändras det är bara att acceptera, även om vissa har svårare att erkänna det än andra. Ta Tyringe SoSS till exempel. 2001-02 var sista säsongen som Mikael Tisell tränade laget och efter ett par riktigt bra år när man kvalat mot allsvenskan tyckte många att det gick dåligt för laget. Tyringe spelade i och för sig i Allettan men låg på den undre halvan, och spelarna var inget vidare. För vad var Peter Johansson (nu i Tingsryd), Patrik Ahlstrand (Borås), Mikael Johansson (Frölunda) och Andrée Persson (Rögle) att ha. Säsongen efter, då laget tränades av en viss Mats Lusth, var det ännu sämre trots spelare som Per Fernhall (Borås) och Jonas Abrahamsson (Visby/Roma i Allettan). "Abris" spelade förstås inte så mycket –han var mest utlånad till Glimma. 2003-04 hade man skyttekungen Mikael Gath (Rögle) i laget men det hjälpte inte mot kräftgången som trots allt skedde i ettan. Idag ligger man på återkvalplats i division två, och lagets stjärnor är... Nej, just det, det finns inga. NNNNN Namnet Thuresson är starkt förknippat med Tyringe och hockey. Marcus har gjort över tio säsonger i elitserien, och även några landskamper. Patrick var mycket lovande men gjorde "misstaget" att stanna i Tyringe. Patricks son Andreas har gjort en säsong i elitserien och tillhör nu NHL-laget Nashvilles organisation. Marcus och Patricks mellanbror Jens har däremot inte gjort något väsen av sig på isen. Hans son Robin har dock börjat synas i spalterna, men det är inte hockey som gäller. Han skördar framågångar som innebandyspelare. Som sagt, tiderna förändras. NNNNN Mattias Östling värvades till Glimma för att tillföra rutin, men så mycket spel har det inte blivit. Orsaken är en fingerskada som stoppat honom från spel. Lite förödmjukande för "store och tuffe" Östling är att han ådrog sig skadan vid en innebandymatch. Och hockeyspelare som brukar gnälla på att innebandy är för de veka. NNNNN Hässleholm är en av tre kommuner som kan tilldelas priset "Årets idrottskommun" vid Skånsk Idrottsgala den 6 februari. Ursäkta, men Hässleholm Årets idrottskommun? Kan någon förklara hur det går ihop?

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.