Ny pallplats för Pärson

Sport Pärson låg tvåa efter störtloppet, men hade slalomsuveränen Maria Riesch tätt bakom.
Sport • Publicerad 17 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
tog en ny pallplats. Foto: Scanpix
tog en ny pallplats. Foto: Scanpix

Pärson låg tvåa efter störtloppet, men hade slalomsuveränen Maria Riesch tätt bakom. Riesch körde dock överraskande ur och lämnade fältet öppet för Anja Pärson. Det räckte dock inte ända fram, utan svenskan fick nöja sig med att bli trea efter amerikanskan Lindsey Vonn och österrikiskan Kathrin Zettel. Kanadensiskan Larisa Yurkiw, som överraskande ledde efter störtloppet, körde bort sig redan tidigt i slalomdelen. Pärsons enda världscupseger hittills den här säsongen kom i just superkombination, i S:t Moritz i december.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.