Röke föll klart mot serieledarna

Sport Röke är fortfarande inblandat i bottenstriden, Växjö toppar tabellen.
Sport • Publicerad 18 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Röke är fortfarande inblandat i bottenstriden, Växjö toppar tabellen. Röke har skrapat ihop 19 poäng, Växjö hade inför gårdagens match 41 poäng. Det var som synes klasskillnad på pappret –och det var klasskillnad även på planen. Växjö var bättre defensivt och bättre offensivt och när det behövdes kunde hemmalaget peta i en extra växel. Hemmasegern var odiskutabel och Röketränaren Kent Johannesson erkände utan omsvep att Växjö tog tre välförtjänta poäng. Men Johannesson retade sig på att Röke inte ens bjöd upp till kamp i de två första perioderna. – Det känns som att vi förlorar den här matchen i huvudet, vi har läst tabellen och tror inte att vi kan vinna, och det irriterar mig fruktansvärt, säger Johannesson. Röke vann som bekant mot Landskrona i fredags och hade allt att vinna mot Växjö. Ett godkänt betyg för helgen var redan i hamn och det var som Johannesson sa: – Det var ju bara att gå in och köra. Men det gjorde inte gästerna. Rökekillarna hade alldeles för stor respekt för serieledarna och inledningsvis stod gästerna mest och tittade på. – Vi spelar inte för defensivt, men alldeles för passivt. De är för bollsäkra och har ett alldeles för bra passningsspel, så det går inte att vänta på att de ska ge oss bollen, säger Kent Johannesson. Tidigt i andra perioden ledde Växjö med 4–0. Jimmy Lagerkvist reducerade, men hemmalaget sprang ifrån till 6–1-ledning efter två spelade perioder. I tredje perioden slutade Rökespelarna be om ursäkt för att de var på samma innebandyplan som Växjö. Istället började gästerna gå in i närkamperna ordentligt. – De är mänskliga när vi kliver på. Som vi spelar i tredje måste vi spela hela matchen; ta frislag och förstöra deras spel, säger Johannesson. Sista perioden slutade 3–3 och hemmalagets segersiffror stannade vid 9–4. – Det är ändå okej, vi viker inte ner oss helt och låter det inte bli tvåsiffrigt, säger Röketränaren. – Men vi har för många som inte varit med och mött topplag i division ett. Många av våra juniorer tror inte riktigt att vi kan störa Växjö, menar Johannesson. Röketränaren påpekade att Växjö är riktigt bra. Ett hårt jobbande lag med individuellt skickliga spelare. Kanske räcker det hela vägen till superligan för Växjölaget. Gästerna kan ta med sig ett par positiva saker från Teleborgshallen. • Spelet i power play var perfekt. Två numerära överlägen gav två mål och Röke visade upp ett rappt och fyndigt spel med en man mer på banan. – Jag sa redan i fredags att vi börjar komma igång i power play och det här var säsongens bästa PP-spel, säger Johannesson. • Backen Linus Lind fick ersätta en förkyld Peter Lovén i mittperioden och Lind gjorde en mycket bra match. – Linus gör det jättebra, berömmer Röketränaren.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.