Dalibor Doder magisk trots magen

Sport Det svenska laget svarade för en strålande och helhjärtad insats och såg till att VM-festen fortsätter ett tag till för Sverige.
Sport • Publicerad 19 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
blev stor matchhjälte tillsammas med målvakten Johan Sjöstrand när Sverige vann mot Spanien. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
blev stor matchhjälte tillsammas med målvakten Johan Sjöstrand när Sverige vann mot Spanien. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Det svenska laget svarade för en strålande och helhjärtad insats och såg till att VM-festen fortsätter ett tag till för Sverige. Efter tre matcher står man på sex poäng och är redan klart för mellanronden i Zagreb. Johan Sjöstrand i målet var lika suverän som Doder. Han gjorde en radda räddningar som i efterhand visade sig avgörande. Men mest överraskade Dalibor Doder. Både sig själv och de som såg hur han mådde strax före matchen. - Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna spela alls i dag, mådde dåligt före matchen och hade ingen ork. Men jag kom in i matchen bra, fick energi av målen och drack mycket hela tiden. Det hjälpte, sade skåningen sedan han tagit sig fram bland alla spanska journalister som ville veta vad han ställt till med. Dalibor Doder spelar sedan 2005 i Spanien, numera i Balonmano Aragon tillsammans med Robert Arrhenius, en annan viktig kugge med sina fem mål. Doder kom upp i elva, men ställde med sitt irrationella spel till en massa oreda för Spanien i övrigt också. - Den här starten på VM är magisk för vår del — det är nog inte så många som trott detta om oss. Men vi är ett jäkla gott och harmoniskt gäng, sade den 29-årigen som landslagsdebuterade redan 1998 under förbundskaptenen Bengt "Bengan" Johansson och som spelat 79 landskamper. - Detta var nog den bästa jag gjort, sade Doder, som följt sin mormors råd för att få ordning på magen efter sitt jobbiga dygn. - Hon sade alltid att man skulle lägga varma handdukar på magen när man har ont — det gjorde jag. Och det hjälpte, sade han och log. Segern gör att det nu ser riktigt kul ut för Sverige inför fortsättningen av VM, som på tisdagen har vilodag. De tre lag som går vidare ur gruppen tar med sig poängen från sina inbördes möten till mellanrundan. Sverige har slagit både Sydkorea och Spanien, två av kandidaterna, och har bara Kroatien kvar att möta innan det så småningom blir dags att ta sig an lag som Frankrike och kanske Ungern från A-gruppen. Det här kan räcka riktigt långt. Hur långt vill inte Doder spekulera i. - Nej, det vet jag inte. Vi är bra men jag kan inte lova något, sade han innan han utmattad slog sig ner i omklädningsrummet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.