Hög trivsel bland domstolsanställda

Hässleholm Allra nöjdast är medarbetarna på Lycksele tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Allra nöjdast är medarbetarna på Lycksele tingsrätt. Det visar Sveriges domstolars medarbetarundersökning för 2008 som Statistiska Centralbyrån (SCB) gjort på uppdrag av Domstolsverket. Hässleholms tingsrätt hamnar – trots ett relativt högt betyg – på listans nedre halva med ett "Nöjd-Medarbetar-Index" på 61, vilket innebär ett betyg på cirka 6,5 på en tiogradig skala. Kristianstads tingsrätt har ett index på 65. Genomsnittet för alla domstolar var 64. Områden som personalen vill ska prioriteras är bland annat kompetensutveckling och förebyggande av stress. Totalt svarade 4 449 personer på enkäten, vilket motsvarar en svarsandel på 81 procent.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.