Konstnären Andrew Wyeth död

Personligt Den amerikanske konstnären Andrew Wyeth har avlidit, 91 år gammal, skriver nyhetsbyrån AFP.
Personligt • Publicerad 19 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Andrew Wyeth
Andrew Wyeth

Den amerikanske konstnären Andrew Wyeth har avlidit, 91 år gammal, skriver nyhetsbyrån AFP. Wyeth kom att bli en av USA:s mest uppskattade konstnärer med sina akvarellmålningar i realistisk 1800-talstradition. Hans motiv var ofta landskapet och människorna i hemstaten Pennsylvania. Andrew Wyeth var en folklig målare vars utställningar nådde en stor publik, verket Christinas värld från 1948 hör till hans mest kända och finns på Museum of modern art i New York.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.