Annons

Sagt och hört på Idrottsgalan

Sport - Att muskeln gick av i högerarmen, så jag har fått operera den.
Sport • Publicerad 19 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

- Att muskeln gick av i högerarmen, så jag har fått operera den. (Även valet av värsta minne från förra året föll sig lätt för Anders Olsson). - Ja... det hade varit väldigt kul att bli det. Jag är en utav fyra och jag hoppas jag har en chans. (OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson var försynt, men hoppfull att få priset som Årets manlige idrottare). - När geväret gick sönder ett halvår innan ungefär. Då var det inte bra. Men det löste sig ju till slut. (Skytten Jonas Jacobsson tvingades förbereda sig på Paralympics med lånad bössa. Och tog tre guld). - För egen del inne-VM, guldet i Valencia. Av det jag sett på tv eller på plats är nog Usain Bolts hundrametervärldsrekord i Peking det största. (Nyligen pensionerade höjdhopparen Stefan Holm blickade tillbaka på idrottsårets bästa). - Jag tror på Zlatan. Han har dominerat så pass mycket i fotboll, som är en så pass stor idrott. (Kalmar FF:s guldtränare Nanne Bergstrand höll en fotbollsspelare högst i år). - Att jag tog mig runt en mil löpning under 50 minuter. Det är jag personligen glad för. (Före detta höjdhopparen Kajsa Bergqvist valde en personlig triumf som bästa idrottsminne). - Det har varit rätt skönt faktiskt. Jag har saknat hetluften lite grann, men jag har ändå njutit av att vara pensionär. (Kajsa Bergqvist om sitt första år utanför elitidrotten). - Vem tippade jag på där nu... Jag tror det blir... Du skulle ha frågat om den kvinnliga först. Där tror jag Emma vinner. Och jag tror på cykel på herrsidan också. Jag tror det blir dubbelt cykel helt enkelt. (Pingisveteranen Jörgen Persson lät sig imponeras av silvermedaljörerna Emma Johansson och Gustav Larsson). - Tveklöst när Rolf-Göran Bengtsson tar sin silvermedalj i OS. Rolf-Göran slår stort. I kväll är båda mina ögon på Roffe. Och hela mitt hjärta. (Malin Baryard-Johnsson hoppades på hoppkollegan Bengtsson) - Om han kommer mot mitt bord? Ja, jag får väl springa och gömma mig. (Under förra årets direktsändning fick Charlotte Kalla en oväntad kyss av programledaren Peter Settman och blev efteråt förkyld. I år hade hon lärt sig läxan). - Det är som en dröm när jag ser tillbaka på det. Jag har aldrig haft någon säsong som gått så bra. Det började på en nivå som jag själv tyckte var superbra och så blev det bättre och bättre och bättre och bättre från det. Man vet inte om man får uppleva något liknande igen. (Susanna Kallur om världsrekordet i Karlsruhe för snart ett år sedan). - Det är alltid intressant. Det är kul att få se vad som händer, hur folk påverkas av andra prisutdelningar och så. Men det är ett väldigt fint pris att få. (Stefan Holm, en av de nominerade, om Jerringpriset). - Barn som får stryk lär sig... gymnastik på världsnivå. (Robert Gustafsson, som tillsammans med Björn Gustafsson stod för humorinslagen på Idrottsgalan). - Ny för dig kanske. För mig är den nygammal. (Susanna Kallur om frisyren, som — tydligen — varit kortklippt och superblond förut) - En dröm som jag definitivt aldrig hade, var att själv stå här som pristagare en dag. (Antidopningskämpen Arne Ljungvist fick årets hederspris)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons