Ifrågasatt ”lekkyrka” engagerar församlingen

Markaryd Ett fall där politiker möjligen kan ha lämnat uppgifter till en byggare som inte säkert är i linje med bygglagen till en byggare ligger nu hos Kammarrätten.
Publicerad 20 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett fall där politiker möjligen kan ha lämnat uppgifter till en byggare som inte säkert är i linje med bygglagen till en byggare ligger nu hos Kammarrätten. Det är en fråga om bygglov borde ha sökts eller inte. Där lokala politiker haft en åsikt, nämnden en annan. Den nyligen uppförda "lekkyrkan" vid Hinneryds församlingshem kan bli ytterligare ett sådant. I ett brev till miljö- och byggnadsnämnden förklarar församlingsledningen att lekkyrkan förutsattes vara en friggebod, och därmed inte behövde bygglov, vilket också påståtts av en inblandad politiker – som dessutom sitter i miljö- och byggnadsnämnden. Ärendet hade dock uppmärksammats av tjänstemännen – som påpekat att friggebodsförfarande bara gäller i anslutning till bostadshus, och därför inte omfattar den aktuella lekkyrkan. Församlingsledningen söker nu "eventuellt" bygglov, även om de anser att sådant inte skulle behövas. Och att förfarandet knappast är förenligt med kommunens policy.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.