Annons

Oscar Carlén van vid att spela andrafiolen

Sport Nu låter han spelet tala.
Sport • Publicerad 20 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
tillsammans med förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson Foto: Anders Wiklund/Scanpix
tillsammans med förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Nu låter han spelet tala. - När jag väl kommit in har jag gjort mitt jobb, säger han till TT. Det är Kim Andersson som är förbundskaptenernas förstaval som högernia under VM. Något snack om det har det inte varit. För Oscar Carlén gäller det att göra det bästa möjliga av sin situation. Det har han lyckats med hittills under VM. När landslagskapten Andersson fick rött kort mot Sydkorea var det 20-åringen från Ystad som tog över på ett strålande sätt och även inhoppen i de båda andra matcherna har han skött klanderfritt. Även om man spelar andrafiolen kan man göra det bra. - Det har jag inga problem med egentligen, den har jag gjort alla mina tidigare landskamper tidigare också. På så vis är jag ganska van, säger Carlén. Pappa Per, världsmästaren, tittar på där hemma och är hittills nöjd med det han sett. - Han brukar ringa efter matcherna och tycker det har varit roligt att se att vi har en sådan bra geist i laget. Sveriges VM-inledning har överträffat alla förväntningar. Tre segrar av tre möjliga, varav två mot högklassigt motstånd, gör att förväntningarna höjs och trycket ökar. Onsdagens match mot Kuwait ser han som en ren formsak. Sedan väntar Kroatien i en ren gruppfinal. - Det kommer att bli en otroligt rolig match. Fullsatt i arenan och det kommer att vara ett jäkla tryck. Vi var underdogs mot Spanien och blir underdogs mot Kroatien, så det är lite samma sits. Med andra ord vinner vi med fyra, säger Oscar Carlén. TT: Hur långt kan ni egentligen gå i VM? - Att slå en så bra nation som Spanien ger ju oss ett bra självförtroende och nu får vi se hur det blir mot Kroatien. De är hemmanation och kanske den allra största favoriten till turneringssegern, men vi ser vår chans att slå även dem. Det gäller nog att behålla kylan lite och inte hetsa upp sig för mycket. Då tror jag nog att vi har en ganska bra chans även där, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons