Annons

”Skolan ska komma närmare verkligheten”

Nyheter – Vi har fått signaler om att skolutbildningen ibland ligger för långt från verkligheten.
Publicerad 20 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi har fått signaler om att skolutbildningen ibland ligger för långt från verkligheten. – Nu jobbar skolan och näringslivet tätt tillsammans och lägger upp utbildningen så att den stämmer med hur verkligheten ser ut. Då vet eleverna vad som väntar när de lämnar skolan. Syftet är också att göra eleverna mer motiverade. – Om eleverna märker vilken praktisk nytta de har av kunskaperna blir de mer motiverade att lära sig. Thomas Höijer hoppas att fler skogsföretag väljer att samarbeta med skolan. – Det här är ett första försök, men om allt faller väl ut ser jag gärna att andra företag tar över något annat år, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons