Stort intresse när Johan Petersson höll i träningen

Sport Johan Petersson, med över tolv år i den blågula landslagsdressen, var i söndags inbjuden av Bjärnums handbollsklubb för att hålla i en träningsdag för klubbens medlemmar.
Sport • Publicerad 20 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
i helgen var stort och spelarna lyssnade ivrigt på vad Johan Petersson hade att berätta och dela med sig av.
i helgen var stort och spelarna lyssnade ivrigt på vad Johan Petersson hade att berätta och dela med sig av.

Johan Petersson, med över tolv år i den blågula landslagsdressen, var i söndags inbjuden av Bjärnums handbollsklubb för att hålla i en träningsdag för klubbens medlemmar. Att Johan haft en lång och framgångsrik karriär går inte att prata bort. Tvåfaldig OS-medaljör, ett VM-guld, trefaldig EM-mästare, tysk mästare samt vunnit Champions League är några av de meriter Johan hunnit med under sin karriär. Intresset för träningsdagen i helgen var stort och spelarna lyssnade ivrigt på vad Petersson hade att berätta och dela med sig av. På förmiddagen gick man igenom individuell teknik och anfallsspel där olika övningar blandades med instruktioner. Stämningen bland spelarna var på topp och vid varje instruktion var det stora ögon och öron som fångade upp vad Johan hade att säga. Vid middagstid bröt man träningen för en gemensam middag. När alla ätit upp var det dags för handbollsteori där bland annat försvarsspelets grunder gicks igenom inför eftermiddagens pass. Spelarna fick själva komma med idéer och synpunkter varpå Johan gav svar, förklarade och ritade upp. Strax efter att försvarsspelet ritats upp kom ämnet träningsdos och när Johan berättade hur hans träningsschema hade sett ute under hans proffsliv ute i Europa var det många av åhörarna som ryckte till. Stenhårda löpningar, hårda fyspass i kombination med många och tuffa matcher gjorde handbollen till ett slitsamt heltidsjobb. – Man måste älska handboll för att kunna lägga ner den tid det kräver, berättade Johan. Efter middagen snörade man på sig skorna igen med försvarsspel som huvudämne. Aggressivitet, samarbete och kommunikation präntades in i spelarna som turades om att anfalla och försvara med Petersson ständigt coachande. Eftermiddagspasset fortsatte med en femkamp innan det blev dags för dagens sista aktivitet. En av Peterssons främsta signum - straffläggning. Takterna satt fortfarande kvar även om Hässleholms fritidschef Stefan Larsson, tillika handbollstränare i Bjärnums HK, svarade för ett par räddningar av skotten från Johan Peterssons fruktade vänsterhand. Initiativtagaren till träningsdagen var Bjärnums Helena Thimansson som gärna ser fler träningsdagar med gästtränare under säsongerna. – Målet är att vi ska försöka ha liknande träningsdagar framöver. Att ha den här typen av träffar varannan månad hade varit perfekt både för tränare och för spelare, sa Helena Thimansson. Johan Petersson tackade för sig och begav sig hemåt. Bakom sig lämnade han en hall fylld av inspiration, kunskap och drömmar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.