Annons

The Boss tillbaks igen

Kultur och Nöje Bruce Springsteen väljer alltså Stockholm före Göteborg i sommar och kommer med sitt E Street Band att beträda Stockholms stadions scen, den 4 och 5 juni.
Publicerad 20 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Bruce Springsteen kommer till Sverige och Danmark i sommar med Miami Steve van Zandt och de andra i The E Street Band. Foto: Scanpix
Bruce Springsteen kommer till Sverige och Danmark i sommar med Miami Steve van Zandt och de andra i The E Street Band. Foto: Scanpix

Bruce Springsteen väljer alltså Stockholm före Göteborg i sommar och kommer med sitt E Street Band att beträda Stockholms stadions scen, den 4 och 5 juni. Det är ju annars Ullevi i Göteborg som blivit något av Springsteens hemmaplan i Sverige. Nyheten kommer bara några dagar innan Bruce Springsteen släpper sitt nya album, "Working on a dream", som ges ut på måndag. Samma dag, den 26 januari klockan 10.00, släpps biljetterna till sommarens konserter.

Bruce Springsteen har blivit en flitig Sverigebesökare på senare år. Senaste gången han spelade här var i somras då det blev två konserter på just Ullevi inför sammanlagt 115 000 åskådare. Arrangerande Live Nation räknar med att kunna ta in 30 000 på Stockholms stadion så den sammanlagda publiksiffran blir alltså bara drygt hälften mot vad två spelningar på Ullevi skulle kunna ta emot. Så varför Stockholm? - Man måste variera sig lite grann och vi försöker att hitta olika spelplatser både för artisten och för oss själva. Han har också haft många bra spelningar i Stockholm, säger Tor Nielsen, ansvarig för utländska konserter på Live Nation.

Den som vill köpa biljetter till Springsteenkonserten får göra det på ett lite nytt sätt. Live Nation väljer den här gången att samarbeta med ett nytt bolag, Eventim, som nu etablerar sig i Sverige. Det kommer bara gå att köpa biljetter på Live Nations hemsida, i Stockholms Stadions biljettkassor, via telefon genom Eventim och hos några utvalda försäljningsställen, bland annat skivaffären Pet Sounds i Stockholm. Det kommer alltså inte att gå att handla Springsteenbiljetter på Ticnet på internet eller hos ATG-ombud, vilket kommer att förvirra trogna konsertbesökare. Det kommer heller inte att gå att boka biljetter, de måste köpas direkt. - Vi vill ta bort att man kan boka och hålla biljetter i tre dagar innan man köper, för att få större kontroll över att det inte blir några svartabörsspekulationer, säger Carolina Setterwall, pressinformatör på Live Nation. Men kan ni stoppa svartabörshandeln när ni låter honom spela på en arena som tar hälften så många som Ullevi? - Så länge det inte är olagligt i Sverige, vilket det är i Danmark, kommer vi inte kunna mörda den verksamheten, men vi hoppas med de här reglerna kunna begränsa det, säger Carolina Setterwall. Under sin Nordenvistelse i sommar spelar Bruce Springsteen även i Tammerfors den 2 juni, Bergen 9-10 juni och Herning på Jylland den 8 juli.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons