Årets majblomma är rosa och röd

Nyheter – Den finaste vårblomman som existerar är inte vitsippan eller blåsippan – det är majblomman.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Årets majblomma är rosa och röd. Foto: Scanpix
Årets majblomma är rosa och röd. Foto: Scanpix

– Den finaste vårblomman som existerar är inte vitsippan eller blåsippan – det är majblomman. Färgerna har varierat i alla tänkbara kombinationer sedan majblomman gjorde sitt intåg 1907. Syftet med den är att hjälpa barn som behöver extra ekonomiskt stöd. Majblomsförsäljningen startar den 21 april och pågår i två veckor.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.