Annons

Det blev 53 000 som såg Pompeji

Hässleholm Strax före avslutningshelgen såg siffran ut att komma upp i 45 000, men när portarna stängdes i söndags kväll överträffades den alltså rejält.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Strax före avslutningshelgen såg siffran ut att komma upp i 45 000, men när portarna stängdes i söndags kväll överträffades den alltså rejält. Köerna var långa och för de sista besökarna blev väntetiden upp emot en och en halv timme. De extrainsatta guidningarna fylldes snabbt och de förlängda öppettiderna räckte knappt till. – Fantastiskt roligt att få avsluta den här satsningen med en sådan publiktillströmning, säger kommunalrådet Bo-Anders Thornberg. Utställningen fraktas nu tillbaka till Pompeji för mellandlandning, i avvaktan på att forslas till Merida i sydvästra Spanien. Efter världspremiären i Hässleholm, med start den 13 september, kommer den att visas på olika ställen i Europa ett par år framöver.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons