Det luktar fusk i hallen

Markaryd Vid en tidigare inspektion noterades problem på flera håll i anläggningen, framfrö att fanns där massor av ytor som var våta och hala, färd som flagnade, mögel och annat.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Vid en tidigare inspektion noterades problem på flera håll i anläggningen, framfrö att fanns där massor av ytor som var våta och hala, färd som flagnade, mögel och annat. En my inspektion visar att problemen i stort blivit större än förra gången. Det syns nu tydligt att det handlat om svagheter i själva bygget, efter den stora ombyggnaden. Bland annat finns det stank från vad som tros vara avloppsledningar på något ställe – och om hur denna stank uppstår kräver miljökontoret snar rapport. I rapporten kritiseras bland annat golvproblem i handikappduschen, där en våtrumsmatta delvis tagits bort efter att den släppt vid brunnen, samt att mycket vatten sedan samlats under den kvarvarande mattan. I rapporten konstateras också att golvet i någon dusch lutar åt fel håll, varför vattnet inte rinner ut i brunnen som det skall. Om en gavelvägg i den nya delen, skriver inspektörerna: "Väggen och fönsterkarmar visar tydliga spår av fukt. Väggen runt fönstret känns mjuk och sviktar vid lätt tryck. Mögeltillväxt kan observeras vid okulär besiktning utmed fönstret". Till detta kommer fuktproblem på massor av utrymmen i huset. – Vi har påpekat massor till entreprenören Skanska. och de har inte på något sätt motsatt sig våra krav – men de har heller inte åtgärdat problemen, säger kommunens fastighetschef Per-Otto Hyllander. En viss arrogans av entreprenören kan också spåras i ett fall där färgen flagnat på golvet. Inför inspektionen hade kala fläckar målats om. Vid inspektionen var dessa påmålningar nästan det enda som återstod av färg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.