Annons

Föräldrar får repetera matten

Nyheter – Precis som överallt annars i landet brottas vi med att eleverna har dåliga mattekunskaper, säger skolans biträdande rektor Monica Oredsson.
Publicerad 21 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Precis som överallt annars i landet brottas vi med att eleverna har dåliga mattekunskaper, säger skolans biträdande rektor Monica Oredsson. Därför har man i dagarna skickat ut en inbjudan till samtliga hundra förstaklassare samt alla kommunens elever i åttan och nian. Alla föräldrar som vill kan med start torsdagskvällen den 5 februari fräscha upp sina kunskaper under ledning av matteläraren Jeanette Joelsson. – Många äldre har en bild av att matte var både svårt och tråkigt på deras tid. Men detta vi ska läsa nu är inte bara den vanliga standardmatten. Det kommer till exempel att bli tävlingar antingen familjevis eller ungdomarna mot föräldrarna, berättar Monica Oredsson. I kursen, som bygger på Matematik A, repeteras dessutom grundskolematten, man förbereder nationella prov och gör matteläxan tillsammans. När det gäller gymnasieeleverna är dessa välkomna tillsammans med sina föräldrar. I grundskolan gäller inbjudan bara föräldrarna – men där får å andra sidan även mammor och pappor till barn som funderar att plugga vidare i Kristianstad eller Hässleholm delta. – Detta blir en vinst för kommunen oavsett om eleven ska gå någon annanstans eller här på Stenforsaskolan, för de får i alla fall goda mattekunskaper, menar Monica Oredsson. Satsningen ska inte innebära några extrakostnader för skolan. – Det ska göras inom de ramar vi redan har.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons